ZEILEN VOOR ONDERWIJS

Het educatieve luik binnen dit project neemt een heel belangrijke plaats in. Het gegeven dat op deze wereld ontzettend veel kinderen verstoken blijven van onderwijs, staat centraal. Recht op basisonderwijs is immers  een millenniumdoelstellingen die tegen 2015 gerealiseerd moet zijn.

Daarom zijn we binnen onderwijs op zoek naar partners om samen met ons in zee te gaan. Dit kan zowel op niveau van het basis-, secundair onderwijs als de hogeschool.

Er zijn reeds contacten om via het digitale leerplatform "SAMENLERENDGENT" een intensieve samenwerking op te zetten. Via dit project gaat de combinatie onderwijs en "expertise" hand in hand. Kinderen, jongeren en leerkrachten worden er met deskundigen uit een breed maatschappelijk veld met elkaar in contact gebracht. Een uitdagende manier van leren die perfect aansluit bij de snel veranderende maatschappij. Er groeit een verwevenheid tussen onderwijs en de maatschappelijke realiteit. Een krachtige onderzoekende leeromgeving wordt gecreëerd. Via het zeilproject wordt de sociale, culturele en economische realiteit een onuitputtelijke bron van leren. Via de modernste informatie en communicatiemiddelen staan beiden  met elkaar in verbinding.

Dit is  één piste, maar er zijn er ongetwijfeld andere! We zijn dus op zoek naar creatieve, dynamische geesten die dit project binnen hun onderwijscontext willen integreren.

Tijdens de voorbereiding wordt intensief samengewerkt om het geheel in een stevige format te gieten. Alles kan, geen enkele uitdaging te groot.

Wie interesse heeft neemt contact met info@gannet.be